Ouder & kind full body workouts • No equipment

Vijf superleuke dieren workouts om samen met je kind(eren) te doen. Deze video’s maakten we in samenwerking met Stichting Bon Timoun.

Onze - ouder kind workouts hebben als basis de bewegingen van dieren (de zogenaamde animal movements) zoals de krokodil, beer, zeester en aap. Naast de heldere instructies die laten zien welke bewegingen er gemaakt worden, heeft elke video een eigen verhaal dat door kinderen en volwassenen is ingesproken. Tooske Ragas vertelt leuke dierenweetjes. In de video's zie je Sarah van Fitgirl, Lalita van Bon Timoun en hun zoontjes. Creative Monkey verzorgde de animaties.

Met behulp van deze vijf unieke familie workouts behaal je met slechts 10 minuten sporten, kleine overwinningen die uiteindelijk tot zichtbaar resultaat leiden. Op dezelfde manier maken vele kleine bijdragen het mogelijk om de kinderen in Haïti naar school te laten gaan.

Van elk verkocht programma doneert Fitgirl 10 euro aan het goede doel van Bon Timoun. Sporten met kinderen voor kinderen!

Dit programma is ook los verkrijgbaar in onze shop.

Waarom animal movements?

Wij zijn gek op animal movements omdat het een speelse en uitdagende manier om alleen of samen met het gezin te sporten. Je creëert meer functionele kracht, mobiliteit, coördinatie, stabiliteit, balans en verbeter tegelijk de connectie tussen de spieren en het brein. Voor volwassenen vergt een animal movement meer inspanning dan voor het kind. Een extra reden om lekker mee te doen!

Over Stichting Bon Timoun

Na de grote aardbeving in Haïti in 2010 hebben Haïtiaanse jongeren, met steun van Stichting Bon Timoun, een school opgericht voor kinderen uit zeer arme gezinnen. Sinds 2011 ondersteunt Bon Timoun drie gratis basisscholen met in totaal 550 leerlingen. Deze kinderen leren naast het gebruikelijke curriculum hun eigenwaarde kennen en zelfvertrouwen opbouwen door extra menselijke waarden onderwijs. Vele aspecten van waarheid, juist gedrag, vrede, liefde en geweldloosheid worden door verhaaltjes, liedjes, sport en spel, mindfullness en creatieve opdrachten in de kinderen tot bloei gebracht. Deze waarden vinden we ook terug in de ouder - kind workouts.

Wil meer te weten komen over de Stichting Bon Timoun? Klik hier en lees hun verhaal.