Over FitGirl

VAN 'BODYHOOP' TOT 'FITGIRL VOOR HOOPLOVERS & FITMOMS'

Vanaf 2009 helpen wij, Sarah Menig en Angelique Hulst - zowel online als offline - duizenden vrouwen succesvol fitter, strakker en leniger te worden. Met de fitness hoelahoep en andere attributen die sporten gemakkelijker en leuker maken. Jarenlang hebben we onze programma's verbeterd, aangepast en verder uitgebreid. Dit Fitgirl jaarprogramma voor Hooplovers & Fitmoms is de volgende stap. Ons motto is: 'less is more'.

PASSIE

Het is onze passie jouw drukke leven, elke dag een stukje makkelijker te maken. Door effectieve programma's samen te stellen. Bestaand uit korte workouts met een hoge funfactor . Dit in combinatie met gezonde recepten en interessante blogs, speciaal voor vrouwen. Met de kennis van toen en nu. Zodat jij - met gemak - van je sportmoment een gezonde gewoonte maakt.

HOEVEEL TIJD MOET IK PER DAG VRIJMAKEN?

Met een korte tijdsinvestering van maximaal 15 minuten per dag, helpen we jou je fitste versie te bereiken. Zonder te focussen op een overdreven gespierd lichaam. Want wat blijkt: wanneer jij in de flow zit, komt het resultaat vanzelf!

Fitgirl traint fun & effective
Wij houden van functionele trainingen met een doel. Zodat je niet alleen fit wordt en blijft, maar ook functioneer voelbaar sterker in het dagelijks leven. Door de combinatie van een een verbeterde mobiliteit, het versterken van botten, pezen en meerdere spiergroepen neemt de kans op (sport)blessures af. En verklein je ook direct de kans op lage rug klachten, algehele vermoeidheid of stijfheid. Met onze professionele kennis op het gebied van fysiotherapie, Mindset & lifestijl coaching, personal training, yoga en Bodyhoop zijn onze programma's ontstaan.

Neem een kijkje op onze programma pagina of wordt meteen lid.

Groetjes, team Fitgirl

Onze visie

Waarom werkt Fitgirl aan een sterk én soepel lichaam?

 • Een sterk en soepel lichaam traint effectiever,
 • Een sterk en soepel lichaam verkleint de kans op (sport)blessures.

We gaan op zoek naar de balans tussen kracht en souplesse. Want:

 • Een zwakke spier verstijft. En een stijve spier verzwakt.
 • Kracht gaat ten koste van souplesse en souplesse gaat ten koste van kracht.
  Daarom vinden wij dat voor een fit lichaam de focus niet alleen op krachttraining of cardio moet liggen.

Al oogt iemand nog zo sterk, wanneer weinig lengte van spieren gevraagd wordt, ontstaat stijfheid vanzelf. Naast dat een stijve spier verzwakt, veroorzaakt stijfheid dat oefeningen beperkt worden uitgevoerd. Neem bijvoorbeeld de squat. Het bewegingstraject tijdens deze oefening word door stijfheid verkort en vermindert de mogelijkheid om het maximale uit de oefening te halen.

Rust roest

Stilstand is achteruitgang. Naarmate je ouder wordt neemt het zelfherstellend vermogen van het lichaam af en neemt de kans op blessures toe. Ga daarom voor een sterk en soepel lichaam en blijf het gehele jaar in beweging. Juist tijdens je winterstop en/of lange vakanties. Samen met FitGirl.

Sarah Menig

Jouw personal online Fitness hoelahoep, Kettlebell trainer & Workout ontwikkelaar

Online trainingen en programma zijn ontwikkeld op basis van kennis, werkervaring, vragen en wensen vanuit klanten.

Naast het ontwikkelen van online trainingen ben ik in 2008 ben afgestudeerd als fysiotherapeut en volgde meerdere opleidingen* op het gebied van trainen en behandelen.
Sporten
met een gewenst resultaat, in minder tijd. Niet iedereen kan en wil 5 of 6 keer per week een uur sporten om hopelijk fitter of strakker door het leven te gaan.
Mijn doel is om programma's te ontwikkelen waarbij de trainer echt laat zien hoe zij traint, je preventief tegen lichamelijke klachten (vanuit para-medische oog) mee kunt sporten en iedereen in een kortere tijd vanuit huis voelbaar sterker, strakker en fitter kan worden. Vanuit deze gedachten heb ik jaren in de buitenlucht personal trainingen gegeven en ontwikkel ik vanaf 2014 online hoelahoep, kettlebell, bodyweight workouts, waarbij Fun & Effective een rode draad is.

Alle training programma's zijn een combinatie van: mijn visie, opleidingen, werkervaring en meerdere wensen van vrouwen & mannen.

 • wat vrouwen aanspreekt,
 • welke oefeningen het meest effectief zijn,
 • wat de valkuilen zijn,
 • waardoor men geneigd is snel af te haken,
 • met welke fysieke ongemakken vrouwen soms veel te lang lopen,
 • of deze ongemakken ze hindert tijdens een training,
 • hoe je in minder tijd meer kunt bereiken.

Lekker in je vel is meer dan alleen spierballen kweken of een rondje kunnen hardlopen. Het begint bij het geloven in jezelf en open staan voor vernieuwing.

Denk jezelf fit en train jezelf strak. Waar je ook bent... ik doe altijd met je mee.

*Opleidingen Sarah:
Afgestudeerd als Fysiotherapeut, ZwangerFit docente, Mylogenic Advanced behandelaar, Top trainer, Power slede master trainer, Master Kettlebell trainer.

Rosanne

Rosanne Verburg

Paramedisch ergotherapeut en life-coach.

Bij een van de eerste Bodyhoop challenges al, kwam ik in aanraking met de Bodyhoop en ervoer ik de lol van de trainingen. Voor mij was dit dé opening naar een sportiever leven, door te doen wat ik écht leuk vond…. ;-)

Tijdens mijn paramedische opleiding als ergotherapeut raakte ik meer en meer geïnteresseerd in een fit lijf. Begrijp me niet verkeerd, ik heb nooit een sixpack gehad! Maar een gezond lijf, met bijbehorende curves is met een pakkende en leuke training, handige voedingstips en de juiste coaching echt binnen handbereik. Als ik het kan, kan jij het ook! Niets mooiers voor mij om nu als ergotherapeut én life coach jou in dit FitGirl programma te begeleiden om fit, gezond en geïnspireerd te kunnen leven.

Mijn motto? “Als je écht goed voor jezelf zorgt, wat zou je dan doen?”

Natanja

Natanja van den Brink

Saswitha Yogadocent.

Na 10 jaar twee verschillende yoga centra te hebben gerund, richt ik mij sinds 2018 meer op vakinhoudelijk en geef ik inhoud aan diverse programma’s, waaronder het programma van FitGirl.

Ik doceer bij Saswitha, waar ik destijds zelf mijn opleiding heb gevolgd. Deze 4-jarige docentenopleiding voor yoga en wijsbegeerte in Bilthoven is de oudste opleiding in Nederland voor ‘old school’ Hatha Yoga. Daarnaast geeft ik op verschillende locaties en festivals yogalessen, ademsessies, workshops en retraites.

Mijn stijl is afwisselend, puur en met beide voeten op de grond. De chakra’s vormen een rode draad. Je ervaart kracht en ontspanning, zowel mentaal als fysiek en ontmoet een innerlijke rust, gedragen door de adem.

Wat mij drijft? “Yoga maakt me aards en helder. Dankzij lichamelijk ongemak ontdekte ik Hatha yoga. Diep geraakt wat het mij bracht: een natuurlijke verbinding tussen lichaam en geest, wat het leven lichter maakt. Dit delen is mijn passie”

Angelique

Angelique Hulst

Online workout organisator. En Bodyhoopster van het eerste uur.

Na de bevallingen van mijn kinderen, was ik nog lange tijd niet in shape. Ik was 15 kg aangekomen en dat ging er helemaal niet zomaar af. Ik bleek niet het type: meteen na de bevalling weer in de spijkerbroek. Drie maanden later werd mij gevraagd of ik weer zwanger was, maar dat was ik niet. Om weer in shape te komen ging ik hardlopen. Dat ging best wel aardig, maar mijn buik bleef slap en hobbelde maar wat mee.

Op dat moment ben ik begonnen met de Bodyhoop. Na een maand zag ik al resultaat en na 2 maanden nog meer.

Ik vond (en vind) dat het voor alle vrouwen mogelijk moet zijn om op deze leuke en laagdrempelige manier in shape te komen en te blijven.

Mijn missie is dan ook: een oplossing bieden en een inspiratiebron zijn voor vrouwen die op een leuke en snelle manier fitter, strakker en sterker willen worden. Want als het leuk is en als je snel resultaat ziet, en ook nog eens niet zoveel tijd in beslag neemt, is het gemakkelijk vol te houden.

Wat maakt sporten met de Bodyhoop® dan zo leuk? Het geeft je een goed gevoel als de hoepel rond draait, voor je het weet heb je er 10 minuten op zitten. Terwijl je bijvoorbeeld televisie kijkt. Of gewoon lekker met een muziekje op de achtergrond. Je traint je buikspieren terwijl je aan het hoelahoepen bent. Geen buikspierkwartier maar buikspierplezier. 10 minuten per dag, 5 keer per week. Dat is al genoeg voor resultaat. Je voelt je slanker dan ooit en je buikspieren worden zichtbaar.

Naast de buikspieren, train je met de Bodyhoop de gehele ‘core’, inclusief buik, rug, billen, benen. En dat zorgt ervoor dat veel mensen met lage rugklachten ervaren dat ze nooit meer pijn hebben.

Om jou te blijven boeien en motiveren, vind je bij de Bodyhoop afwisselende trainingen en programma's waarmee je lenig, sterk, fit en strak wordt en blijft.

FitGirl.nl is hier het bewijs van.


Noortje van den Boom

Arts en schrijver van artikelen op FitGirl.nl

Ik ben in 1994 geboren in Eindhoven en opgegroeid in het mooie Brabant. Als kind had ik al een duidelijke eigen wil en enorm doorzettingsvermogen. Dit heeft geresulteerd in een carrière als (inmiddels ex) TOPsporter; wedstrijdzwemmen. Van mijn negende tot mijn achttiende levensjaar heb ik aan wedstrijdzwemmen gedaan bij het Nationale zwemteam te Eindhoven. Ik ben diverse malen Nederlands en Brabants kampioene geworden. Op mijn negentiende levensjaar ben ik amateuristisch gaan sporten.

De combinatie van een gezonde en actieve levensstijl met gezonde voeding én de combinatie hiervan met de geneeskunde fascineert mij. Dat verklaart mijn passie en wens om arts te worden, zodat ik mensen kan helpen en inspireren. Ik ben na mijn middelbare school geneeskunde gaan studeren en heb in 2019 de Eed van Hippocrates afgelegd. Sindsdien mag ik mijzelf officieel arts noemen.

Mijn ultieme doel is om uiteindelijk chirurg te worden. Onderweg naar dat doel vind ik het fijn om mensen te begeleiden en informeren over een gezond en gebalanceerd leven op het gebied van sport en voeding.

Een gezonde levensstijl is een breed begrip. Ik vind ontspanning en rust zeker zo belangrijk als inspanning. Vanuit deze visie wil ik anderen inspireren en tips geven hoe zij de beste versie van zichzelf kunnen worden.

Benieuwd hoe ik jou kan helpen? Aarzel dan zeker niet om contact met mij op te nemen.

Artikelen van mij vind je hieronder:

Voeding in relatie tot stress en angst

Bewegen en ons brein