Er goed uitzien tijdens het sporten: 5 tips

Sporten doe je om gezond, fit en sterk te worden en er goed uit te zien. Maar hoe zorg je tijdens de training voor een mooie look? Welke make-up draag je niet of juist wel? En welke accessoires zijn leuk, handig en zitten niet in de weg?

1. Rood hoofd? Geen zware make-up

Of je nu in de sportschool of buiten traint, je zwaar opmaken is in beide gevallen geen goed idee. Tijdens het sporten neemt je bloedcirculatie toe en stroomt er meer bloed naar je gezicht. Resultaat: een rood hoofd. Veel vrouwen willen dat verbloemen met foundation. Pas echter op, want doordat je het warm krijgt, zetten de porieën van je gezicht uit, zodat er make-up in terecht kan komen, ze verstopt kunnen raken en je uiteindelijk onstekingen en andere huidproblemen kunt krijgen.

2. Vloeibare make-up: lichte basis

Kies tijdens het sporten voor een lichte basis met BB-cream of getinte dagcrème. Zorg er vooral voor dat je je huid niet dichtsmeert. Wil je toch foundation dragen, gebruik dan een minerale variant. Hierin zitten geen talk en olie, zodat je huid kan blijven ademen. Laat dekkende poeder of vloeibare foundation, blush en bronzer achterwege. Mooi voor een avondje uit, maar niet geschikt tijdens het sporten.

3. Oogmake-up

Maak je frisse sportlook af met mascara (in een naturelle kleur als zwart, bruin of grijs). Kies wel voor waterproof, want door het zweten kan je oogmake-up uitlopen. Effect: mascara in en onder je ogen. Niet mooi en bovendien erg onhandig bij het trainen. Eyeliner kun je beter bewaren voor andere momenten, maar mocht je écht niet zonder kunnen, kies dan ook hierbij voor waterproof.

4. Huidbescherming bij buiten sporten

Ga je buiten sporten? Zorg dan voor goede huidbescherming, ook wanneer het niet zo zonnig is. Doordat je ingespannen bezig bent, merk je minder goed dat je verbrandt. Kies voor zonnecrème met een hoge spf-factor en smeer je goed in. Hardlopen bij regen, vorst of harde wind? Gebruik dan vaseline of een goede lippenbalsem om je lippen te beschermen.

5. Accessoires

Tijdens het sporten draag je uiteraard zo weinig mogelijk accessoires. Ze zitten alleen maar in de weg en je kunt je er bovendien aan bezeren. Doe ook zeker je oorbellen uit, want bij een onverwachte beweging tijdens het trainen kunnen ze gemakkelijk uitscheuren. Toch een extra touch? Kies dan voor een leuke sportwatch en/of kleurrijke, draadloze oordopjes voor je muziek. Of voor opvallende fitness-handschoentjes. Mooi én handig!