Superfoods? Gewoon boerenkool!

Superfoods zijn hot. Je vindt ze tegenwoordig al in de supermarkt bij jou om de hoek. Superfoods zijn voornamelijk een marketing hype. Vaak zijn het dure producten, terwijl je ook met heel gewone en veel goedkopere voedingsmiddelen makkelijk in je dagelijkse behoeftes kunt voorzien. Gezonde basisvoeding is het belangrijkst. Denk bijvoorbeeld aan de bladgroente boerenkool.

Is boerenkool gezond?

Boerenkool? Ja. Boerenkool. Inmiddels weer hip en booming! Boerenkool is een typische wintergroente en als het over het eten van boerenkool gaat, wordt vaak gedacht alleen gedacht aan de stamppot. Hoe kun je boerenkool nog meer gebruiken en wat maakt boerenkool nu zo goed voor ons?

1. Laag In Calorieën en Zero Fat

Hoe geweldig is boerenkool? Het bevat nul vet en is van nature rijk aan vezels, wat weer een voordeel is voor je spijsvertering. Eén kopje boerenkool bevat slechts 36 calorieën en 0,6 gram vet.

2. Bevat veel ijzer

Boerenkool bevat ongeveer even veel ijzer als biefstuk. IJzer is essentieel voor een goede gezondheid, is een belangrijk bestanddeel van veel enzymen en stimuleert de transport van zuurstof naar verschillende delen van het lichaam.

3. Vitamines en krachtige antioxidanten

Boerenkool zit vol goede voedingsstoffen en krachtige antioxidanten waaronder vitamine A, B, C en K, foliumzuur, calcium en magnesium.

Boerenkool bewaren

De beste manier om boerenkool te bewaren is ongewassen, in een luchtdichte plastic zak. Dan heeft boerenkool een houdbaarheid van maximaal vijf dagen in de koelkast.

Boerenkool recepten

Als het over het eten van boerenkool gaat, wordt er vaak gedacht aan stamppot. Zonde. Want je kunt boerenkool in oneindig veel recepten gebruiken. Probeer boerenkool bijvoorbeeld eens in je groene smoothie of maak eens boerenkool chips voor je gezond tussendoortje. Op zoek naar andere, creative manieren om meer groente te eten? Lees dat eens het artikel ‘Meer groente eten doe je zo!’. Met de tips in dit artikel lukt het je makkelijk om elke dag minstens twee ons groente binnen te krijgen.