Fitgirl.nl

Meer groente eten doe je zo!

Dagelijks twee ons groente en twee stuks fruit. Haal jij dat? De meeste mensen helaas niet. En over die 200 gram gesproken: die is minimaal. Meer is beter, want groenten bevatten weinig calorieën en veel waardevolle voedingsstoffen, zoals vitaminen, mineralen en vezels. De samenstelling van de nutriënten verschilt per groente, dus is het belangrijk om af te wisselen. Meer groente eten moeilijk? Nee, zeker niet. Met de onderstaande tips lukt het je makkelijk om elke dag minstens twee ons groente binnen te krijgen.

Groene smoothies

De meeste mensen eten te weinig bladgroenten. En laat die nu juist voedingstoffen bevatten die niet in andere groentesoorten zitten. Met groene smoothies vijzel je jouw bladgroenteconsumptie heel simpel op. Vul je blender met 60% fruit en 40% bladgroente (zoals spinazie, snijbiet of boerenkool), aangevuld met de hoeveelheid water die nodig is om je smoothie lekker drinkbaar te maken. Op internet vind je talloze ideeën. Varieer en ontdek je eigen favorieten.

Lunchen met groenten

Verruil je broodje eens voor een salade met kropsla, komkommer, radijs, wortel, sugarsnaps en een gekookt eitje of rucola met tomaat, olijven en mozzarella. Mexicaans kan natuurlijk ook door te kiezen voor kip en groenten als maïs en paprika. Kun je je boterhammen echt niet missen, beleg ze dan met extra groente: pindakaas met sambal en komkommer, kaas met sla en tomaat, en humus met geraspte wortel en kiemgroente als alfalfa. Ook erg lekker en gezond: zelfgemaakte tuinbonenspread.

shop

Groene snack

’s Avonds trek? Maak dan een gezonde snack met knapperige groenten als cherrytomaatjes, wortel, komkommer en bleekselderij. Extra lekker met een dip van humus of yoghurt met groene kruiden.

Bakken met groenten

Houd je van bakken? Maak dan als diner een hartige taart met verschillende groenten. Voor de lunch of tussendoor kun je bijvoorbeeld courgettemuffins of wortelcake bakken. Durf te experimenteren en je zult zien dat je in no time een groot repertoire van lekkere, gezonde gerechten ontwikkelt.