Korte stretch oefeningen

FitGirl heeft Marlene gevraagd een 6-tal stretch oefeningen te maken voor na je workouts of voor een soepel tussendoor momentje gedurende de dag. Je vindt ze hier overzichtelijk onder elkaar.

De schouder stretch
Deze stretch zorgt voor verlichting in de nek-, schouder- en boven rug. Deze stretches zijn ontworpen om je te helpen spanning te verminderen in dit gebied en ook erg goed en fijn om toe te passen na een workout. Geef jezelf 5 minuten cadeau, en doe deze stretches!

De brug
De brug is een yoga pose en is eigenlijk de tegenovergestelde beweging van wat je aan je bureau doet, namelijk naar voren hangen. Het opent je borst en rekt je borstspieren. Het is een energetische houding en helpt met het circuleren van energie en verhoogt je longcapaciteit en bevordert je bloedsomloop. Je zult merken dat het je energie geeft en dat je je meer open voelt.

De hamstring stretch
De perfecte oefeningen voor het verlengen en de mobiliteit van je hamstrings. Deze stretch kan je gebruiken voor de mobiliteit van je hamstrings en daarnaast het langzaam verlengen daarvan. Het belangrijkste om te weten: heb geduld en ga nooit te ver! Het zijn bewegingen die je ieder moment van de dag uit kan voeren of probeer ze uit voor of na je intensieve training want stretch is goed ter voorkoming van blessures en zorgt voor meer beweeglijkheid.

De lunge stretch
Een lage lunge houding is een milde heupopener die de voorkant van je lichaam rekt, je heupbuigers en je buikspieren. Een fijne stretch om vooral te doen als je veel zit of als je je buikspieren getraind hebt. Heel goed om te doen na je workout.

De wave stretch

Tijdens deze korte oefening maak je wave bewegingen vanuit een all fours positie (op handen en knieën). Deze bewegingen zorgen ervoor dat je je tussenribspieren op een milde manier en vanuit bewegingen stretcht.

De tussenribspieren helpen je met ademen en door ze te stretchen creëer je je meer ruimte voor je ademhaling. Heel goed om voor of na een workout te doen.

De duif en de vlinder stretch
De yoga-duif, is een yoga-oefening waarmee je je heupen opent. De vlinder stretch houding helpt je heupen verder te openen in combinatie met het stretchen van de binnen beenspieren. Voor deze stretches, nemen we wat langer de tijd voor een goed resultaat.

Waarom het belangrijk is om ook je flexibiliteit en mobiliteit te blijven trainen.

1. Voor het vergroten van je bewegingsuitslag (range of motion). Wanneer je bewegingsuitslag groter is train je meer spiervezeltjes en vergroot je de effectiviteit van je training.

2. if you don't use it you loose it. Naarmate we ouder worden, worden we ook stijver. Denk maar eens terug aan je kindertijd. Je kon toen uren spelen op je hurken. Hoe zal het zijn als je oud bent?

Bij FitGirl helpen we je onder andere met yoga soepel en mobiel te blijven.

Omdat het handig is om een oefening meteen bij de hand te hebben, kom je yoga oefeningen en routines soms ook in andere programma's tegen.