Simpel en snel sterker met de Kettlebell

Bij Bodyhoop begint alles natuurlijk met Bodyhoopen. Je zal merken dat je supersnel sterker wordt, met name in je core, waardoor je ook makkelijk andere vormen van training kunt oppakken.


Waarom Kettlebell Training in Bodyhoop's online gym?

De Kettlebell training is een vorm van krachttraining waarmee je kracht, uithoudingsvermogen en vetverlies toenemen. Kettlebell training biedt ook voordelen voor het vergroten van de mobiliteit en bewegingsvrijheid rondom je gewrichten. Dit is vooral belangrijk naarmate we ouder worden en mobiliteit vaak een uitdaging kan worden. Want laten we eerlijk zijn, wat heb je aan alle kracht ter wereld als je lichaam niet meer soepel kan bewegen?


De training is kort, intensief, efficiƫnt en effectief voor iedereen die sterker, gezonder, vitaler en slanker wil worden. Daarnaast kan Kettlebell training ook altijd en overal worden uitgevoerd, binnen of buiten en voor jong en oud. Daarom wordt de Kettlebell ook wel de 'Total Gym' genoemd.


Het is wel belangrijk dat de technieken correct worden uitgevoerd; met focus en met de juiste intensiteit. Details maken het grote verschil en de uitvoering is bepalend voor het resultaat. Precies daar helpen we je bij met dit programma.


Pak de Kettlebell op en doe met ons mee! Het helpt je je doelen in een mum van tijd te bereiken.


Het programma bestaat uit 6 korte workouts (1 workout per week) die je 2 - 3 keer per week herhaalt. De workouts zijn gemaakt voor na je Bodyhoop workout, of als een extra sportmomentje later op de dag.

Volg je dit Kettlebell programma zonder combinatie met Bodyhoop, combineer dan met yoga. Per dag wordt aangegeven welke yoga stretch wij adviseren. Lukt het niet om elke keer te combineren met een korte yoga stretch, combineer dan 1 keer per week met een langere yoga sessie. Deze langere yoga sessie vind je ook per week aangegeven in het programma.


Omarm het rustige tempo waarmee we alles opbouwen. Op deze manier word je toch snel blessurevrij sterker. We voeren het tempo later op (in een volgend programma).


Volg de instructievideo's voordat je start met het programma.

In het programma komen ook voor:

Kettlebell Row, Shoulder tap, Kettlebell good morning en de Gobelet squat. Deze oefeningen worden gaandeweg uitgelegd.


Welk gewicht adviseren wij:

  • beginners: 6-8 kg
  • intermediate: 8-12kg
  • advanced >15 kg


Staal of gietijzer is de meest duurzame keuze. Je kunt natuurlijk altijd voor een goedkopere versie gaan. Waar je op moet letten is dat er aan de onderkant rubber zit (anders beschadigt je vloer). Een plastic exemplaar wordt meestal snel slecht, klopt vaak niet qua gewicht en is niet te hanteren. Voordat je genoeg gewicht hebt aan plastic is de omvang veel groter.


Jouw Kettlebell trainer:

Angelique Hulst Kettlebell trainer Bodyhoop & Fitgirl


*Krachttraining is van vitaal belang voor een algeheel welzijn en een gezond lichaam. Het biedt voordelen zoals het opbouwen van spieren, verbeterde balans en coƶrdinatie, verhoogde flexibiliteit, sterkere botten en gewrichten, vetverbranding, betere cardiovasculaire gezondheid, verhoogd energieniveau en gemoedstoestand, verbeterde lichaamshouding en verhoogd gevoel van eigenwaarde. Bovendien heeft krachttraining talrijke voordelen voor sportprestaties, zoals verhoogde kracht en snelheid en het verminderen van blessures door toegenomen kracht. Ontdek de vele voordelen van krachttraining en transformeer je lichaam!