
Zwarte rijstsalade met tofu en ingemaakte komkommer
Thuis in de Oosterse keuken ben ik nog niet helemaal, want de smaken in deze gerechten vind ik erg lekker, maar vind ik soms heel erg moeilijk om na te bootsen. Na veel proberen is het me toch gelukt: een salade met zwarte rijst, pittige tofu en ingemaakte komkommer met een Koreaans tintje is het resultaat.
Ingrediënten voor 2 personen
Voor de rijst:
- 250 g zwarte rijst
Voor de tofu en marinade:
- 200 g tofu naturel
- ½ teen knoflook
- 1 tl gochujang
- 1 ½ el soja saus of tamari
- 1 ½ el mirin
- 1 el ahorn siroop
- ¼ tl chilivlokken
- ½ lente ui
- 2 el arachide olie
Lees verder op www.dehippevegetarier.nl
Geplaatst op 25 mei 2016 door hippevegetarier