
Ik ben ontzettend gek op salades als lunch en gelukkig zijn de salades van tegenwoordig niet meer alleen een combi van sla, tomaat en komkommer. Sterker nog, deze zwarte rijstsalade met geroosterde walnoten en honing dressing bevat niet eens sla. Wél 200 gram groenten dus als je deze salade eet tussen de middag ben je al een aardig eind op weg om de 350 gram groenten te halen! Dit is het minimum wat ik zelf elke dag probeer te eten. Soms vind ik het lastig – helemaal als ik een hele dag van hot naar het ren – en op een dag waarop ik weinig tijd heb om te eten maak ik een salade met extra veel groente. De rijst kook ik de avond van te voren zodat ik alles de volgende dag alleen nog maar even door elkaar hoef te husselen.
De dressing doe ik er als laatste overheen. Grappig is dat ik dit van Mike heb afgekeken. Als ik een salade maakte met rijst, quinoa of linzen deed ik de dressing er altijd meteen doorheen, maar toen Mike mijn lunch een keer maakte ’s ochtends – LIEF! – deed hij de dressing in een klein boterham zakje. Dat zakje legde hij bovenop de salade in de bak en met lunchtijd knipte ik het zakje open en deed de dressing door de salade. Véél lekkerder!
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 14 september 2016 door beaufood