Van de week was ik met een vriend uit eten bij een super fijn nieuw restaurant in Tilburg genaamd Waanzinnig. Super sfeerfolle, lichte en hippe inrichting, waardoor het bijna net zo knus voelt als een woonkamer. De kaart is vegetarisch/veganistisch oriented en ze koken er met ambachtelijke, veelal biologische streekproducten. Ik ging voor iets wat me wel een spannende combinatie leek: een wrap met zuurkool en oude kaas. Niet glutenvrij (alhoewel ze daar wel rekening kunnen houden met alle allergieën), maar wel vegetarisch en voor mij een nieuwe combinatie.
Grappig ook om te merken dat sommige ingrediënten (zoals in dit geval zuurkool) ineens van je radar kunnen verdwijnen. Ik zag het op de kaart staan en ik dacht: “Wauw, dát is lang geleden“. Terwijl ik zuurkool echt heel lekker vind! De wraps waren super lekker en de zuurkool inspireerde me met name om een gezondere variant te maken van de vaak zware zuurkoolschotels die ik van vroeger ken. Het resultaat:
Zuurkool dus. Zo onwijs lekker! Voor de ovenschotel liet ik me niet alleen inspireren door het etentje bij Waanzinnig, maar ook door dit recept van collega Marinka op EetPaleo. Want klassieke aardappelpuree met worst en zuurkool is lekker, maar ik wilde een iets lichtere variant met meer groenten.
En het resultaat is erg goed gelukt al zeg ik het zelf! Heerlijke comfortfood dat perfect is in deze gure dagen.
Liefs,
Sjanett
Prep tijd
1 min
Kook tijd
1 min
Totale tijd
2 min
Porties: 1
Ingrediënten
Geplaatst op 12 februari 2017 door lovefitfood