Zuurkoolsalade met garnalen

Deze zuurkoolsalade heeft een aantal van mijn favoriete ingrediënten – pompoen, kastanjes én Hollandse garnalen. Op zichzelf allemaal al heel erg lekker, maar gecombineerd vormen ze een waar feest op je bord. Een winters feestje, echt comfort food, maar toch niet van die zware kost. Ook in de winter kun je tenslotte prima een salade eten, samengesteld uit seizoengroenten.

Mealpreppen

Ik maakte deze salade voor één van de maaltijdplannen in het Winter Mealprep Maaltijdplan, maar hij ik wilde ‘m hier op de website ook eventjes delen. Gewoon omdat het kan 😉 En om je een voorbeeld te geven van de gerechten die je in mijn maaltijdplannen kunt vinden natuurlijk. Want saai zijn die zeker niet. Wat ze wel zijn? Lekker en snel. In slechts 4 uur tijd maak je ALLE gerechten voor 5 dagen – dus ontbijt, lunch en diner. Dat scheelt je heel wat tijd en stress, en zoals je ziet zet je dan echt heel smakelijke gerechten op tafel.

Te beginnen met deze zuurkoolsalade met garnalen. Probeer maar eens!

Ingrediënten

  • 1 kg pompoen, in parten gesneden
  • 1 el kokosolie
  • Peper en zout
  • 500g zuurkool, uitgelekt
  • 250g gekookte en gepelde kastanjes
  • 2 el verse peterselie, fijn gesneden
  • 2 el verse salie, fijn gesneden
  • 400g Hollandse garnalen
  • 6 el extra vierge olijfolie

Bekijk het hele recept op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 29 december 2018 door eetpaleo