Eén van de dingen die ik heel, heel erg lang heb gemist toen ik Paleo ging eten was kaas. Maarja, met een intolerantie voor melkproducten (caseïne en lactose) was het natuurlijk niet zo’n goed idee om het wel te eten. En dat voelde ik dan ook meteen wanneer ik toch weer eens een plak kaas op had, omdat ik het niet kon laten. Soms droomde ik zelfs van pizza’s en van broodjes gezond! Dat alles terwijl ik nooit een kaasliefhebber ben geweest...
Inmiddels (7 jaar later, haha) trekt kaas me absoluut niet meer aan. Ik heb het vorig jaar weer eens geprobeerd en oh wat vond ik het vies, en wat kreeg ik daar een buikpijn van.
Nu is er best een logische verklaring voor die cravings, hier te lezen in het Engels (<– erg goed artikel!). Maar ja, ook al weet je waaróm je ergens heel veel trek in hebt, dat zorgt er nog niet voor dat die trek weg gaat! En ik weet dan ook heel goed hoe het kan voelen, en ik weet ook dat vele van mijn lezers kaas echt heel erg missen. Let op: je hoort mij niet zeggen dat je nooit meer kaas ‘mag’ of ‘kan’ eten. Maar wanneer het buikpijn oplevert of je er op welke andere manier dan ook last van krijgt, dan is een beetje kaas het in veel gevallen echt niet waard. Alles over zuivel in relatie tot Paleo lees je trouwens HIER.
Toen ik op een gegeven moment ineens allerlei recepten voorbij zag komen voor zogenaamde ‘courgette-kaas’ leek me dat echt niet zo smakelijk. Maar gezien de ontzettend enthousiaste reacties van degenen die het hadden geprobeerd, ben ik er ook eens voor gegaan. Uiteraard heb ik er mijn eigen variant op bedacht en ik moet zeggen: ja, het smaakt echt wel een beetje naar kaas! En ja, dit was zeker het proberen waard!
Ik hoop dus dat dit recept degenen die nog steeds heel veel trek hebben in kaas een beetje kan helpen. Gewoon om Paleo nog leuker te maken, zodat jij het gemakkelijker volhoudt.
Ingrediënten (voor 4-6 personen)
Geplaatst op 24 november 2016 door eetpaleo