Zuivel in een gezonde voeding

Zuivel in een gezonde voeding

Gezonde voeding bestaat uit voldoende basisvoedingsmiddelen zoals groente, fruit, granen, vlees, vis, oliën en zuivel. Deze producten leveren alle voedingsstoffen die je lichaam elke dag nodig heeft. Voor veel mensen is zuivel (melk, yoghurt, kwark, kaas) een belangrijk onderdeel van hun voeding. Het is niet alleen lekker maar het levert ook een grote bijdrage aan de inname van stoffen als proteïne, calcium, vitamine B2 en vitamine B12. Omdat ik wel eens vragen krijgen over de verschillen tussen magere en volle yoghurt en magere en volle kwark, ga ik in dit artikel dieper in op de achtergrond van yoghurt.

Hoe wordt yoghurt gemaakt?

Yoghurt is een gefermenteerd product dat wordt gemaakt van melk en een mengsel van twee soorten melkzuurbacteriën, de zogenaamde yoghurtcultuur. De melkzuurbacteriën zetten de melksuikers om in onder andere melkzuur. Aan de gepasteuriseerde melk wordt op 30 à 45°C de yoghurtcultuur toegevoegd. Door alles constant op temperatuur te houden, kan de yoghurtcultuur optimaal haar werk doen. Na 4 tot 16 uur (afhankelijk van de temperatuur en gebruikte yoghurtcultuur) wordt de yoghurt afgekoeld en is het klaar voor consumptie.

Lees verder op www.eatrunlove.nl

Geplaatst op 03 februari 2016 door eatrunlove