Zuid-Amerikaanse Ovenschotel
Aangezien ik nog steeds fan ben van de bakbanaan, heb ik er ook een ovenschotel mee gemaakt. Een laag van lamsgehakt met pittige kruiden met daarop zoete aardappelpuree en plakjes bakbanaan zorgt voor een hele andere sfeer op tafel. De bakbanaan maakt het allemaal net iets specialer. Als je er niet van houdt, dan kun je deze natuurlijk ook gewoon weglaten. Dit recept bevat nachtschades.
Ingrediënten (voor 3 porties)
- Zoete aardappel - 500g, geschild en in blokjes
- Kaneel - 1 tl
- Zout - ½ tl + 1 snuf
- Kokosolie - 1 el
- Rode ui - 1, dun gesneden
- Lamsgehakt - 500g
- Gemalen Komijnzaad - ½ tl
- Knoflookpoeder - ½ tl
- Kurkuma - ½ tl
- Peper - ½ tl, versgemalen
- Gemalen Chilivlokken - ¼ - ½ tl (afhankelijk van hoe pittig je het wilt, meer mag natuurlijk altijd!)
- Prei - 3 stuks (ca. 250g), in ringen
- Tomatenpuree - 70g (1 klein blikje)
- Gezeef de tomaten - 120 ml (1/2 cup)
- Koriander - 4 el, vers, fijngehakt
- Munt - 2 el, vers, fijngehakt
- Bakbanaan - 1, geschild en in plakjes
Lees verder op EetPaleo.nl!
Geplaatst op 13 maart 2017 door eetpaleo