Zomerse fruit ijsjes – Frozen Banana!

Ben je op zoek naar gezonde fruit ijsjes om de warme dagen door te komen? Bananen zijn een perfecte vervanging voor ijs omdat ze, eenmaal bevroren, hun rijke smaak en romige textuur behouden. Je kunt eindeloos variëren met de topping. We hebben twee voorbeelden voor je op een rijtje gezet. Beide recepten zijn gezond, lekker én snel klaar te maken.

Ingrediënten fruit ijsjes – topping pure chocolade:

  • 6 houten ijsstokjes
  • 3 rijpe bananen
  • ½ kopje romige pindakaas
  • ½ kopje kokos yoghurt (zuivelvrij)
  • 2 kleine zakjes stevia (sticks)
  • 1 kopje chocolade schaafsel
  • 1 tl kokosolie
  • ¼ kopje gehakte noten naar keuze (hazelnoten of amandelen)
  • ¼ kopje cacaobonen

Bereidingswijze:

Verwijder de schil van de bananen. Snijd ze doormidden tot 6 gelijke halve bananen. Steek de ijsstokjes via de afgesneden kant in de banaan tot je bijna aan het uiteinde bent. Bekleed een bakplaat met vetvrij bakpapier. Leg de bananen op de bakplaat en leg ze minstens een uur in de vriezer. Meng ondertussen de pindakaas, yoghurt en de stevia in een ondiepe kom. Zodra de bananen bevroren zijn haal je ze uit de vriezer. Rol iedere halve banaan in het pindakaas mengsel en leg ze voorzichtig terug op de bakplaat. Als nog niet de hele banaan bedekt is met het mengsel kun je met een lepel of een mes de pindakaas dip iets beter verspreiden. Zodra alle bananen bedekt zijn, leg je ze nogmaals 30-60 minuten terug in de vriezer, totdat het pindakaas jasje hard is.

Meng de gehakte noten, cacaobonen en het andere pakje stevia samen op een bord of een ondiepe kom. Zet opzij. Smelt de chocolade en kokosolie. Haal de bananen uit de diepvries. Eén voor één haal je de bananen door de gesmolten chocolade (probeer zo gelijkmatig mogelijk te verdelen). Bestrooi de bananen vervolgens met de topping van gehakte noten, cacaobonen en stevia. Bestrooi totdat alle zijden zijn bekleed. Plaatst de, in hun jasje gestoken bananen, op de bakplaat. Leg ze voor de laatste keer in de vriezer, ongeveer 10-20 minuten. Serveer en geniet! Zijn het er teveel? Je kunt de fruit ijsjes ook bewaren in een bakje in de vriezer voor een later moment.

Fruit ijsjesFruit ijsjesFruit ijsjes

Fruit ijsjes


Ingrediënten fruit ijsjes – Topping granola:

  • ½ banaan (groot)
  • 2-3 el magere kwark of Griekse yoghurt
  • Een handje granola (mengsel van geroosterde noten, granen en zaden, dit kun je kant en klaar kopen of zelf maken)
  • 1 ijsstokje

Plaats je ijsje 30-60 minuten in de vriezer en je fruit ijsje is klaar!

Tips:

Tussen granola en granola kan nog veel verschil zitten. Veel producten zitten vol suiker waardoor je gezonde snack kan veranderen in een ware calorieën bom. Dus koop granola met minder dan 5 gram suiker. Ook kun je granola makkelijk zelf maken. Ook voor het recept voor granola kun je terecht bij de gezonde recepten van FitGirl.

Fruit ijsjesFruit ijsjesFruit ijsjesFruit ijsjes

Na het zien van deze twee opties zal het duidelijk zijn; met de topping voor fruit ijsjes kun je eindeloos variëren. Probeer ook eens andere gezonde opties zoals gemalen kokos of fijngehakte gedroogde vruchten. Wees creatief!