Sinds ik gelatinepoeder van 100% grasgevoerde runderen heb kunnen vinden, maak ik regelmatig pudding! Natuurlijk wel suikervrij, glutenvrij, zuivelvrij; helemaal Paleo.
Naast ijs, vind ik pudding echt een van de lekkerste toetjes. Want ja, zo af en toe heb ik zeker zin in een toetje. Niet altijd, niet op vaste dagen, maar als ik er zin in heb dan zorg ik ook wel dat ik er écht van geniet. Deze pudding was eigenlijk gewoon een experimentje; ik had het op mijn lijstje gezet met recepten die ik nog wilde maken (geloof me, die lijst is LANG!), zonder echt te weten wat ik er allemaal in zou gaan doen. Op de markt vond ik kersen, blauwe bessen en pruimen, en zo was de keuze heel gemakkelijk gemaakt! De pruimen gebruikte ik voor een heerlijk frisse saus die uitstekend bij de pudding past. Het is natuurlijk niet per se nodig om deze saus er bij te maken, maar ik vond het wel iets toevoegen.
Gelatine bevat overigens ook het aminozuur glutamine, daardoor is het erg goed voor de opbouw van de darmwand. Niet dat ik zonder die informatie geen pudding had gegeten, maar het is toch leuk om te weten dat het wel echt gezond is.
Ingrediënten
Pudding
Pruimensaus
Geplaatst op 08 juli 2017 door eetpaleo