Zoete aardappelsoep met toast en yoghurt dip


Dit heb je nodig voor deze zoete aardappelsoep met toast en yoghurt dip / 2 personen

  • 500 gram zoete aardappel
  • rode linzen – Gebruik je liever gedroogde linzen? Kook de gedroogde linzen dan mee met de zoete aardappel.
  • 130 gr gekookte kikkererwten – uit pot
  • 1 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 900 ml water
  • 1 groenten bouillonblokje
  • 1 el ras el hanout – Ik doe nooit zo zuinig met kruiden. Lekker veel smaak it is!
  • 1 Italiaanse bol

Voor de kruidige yoghurt dip

  • 30 ml extra vierge olijfolie
  • kein bosje verse peterselie – zo’n 10 gr + extra voor garnering
  • 100 gr yoghurt

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 14 april 2019 door beaufood