Zoete aardappels van de barbecue met honing en chili

Weet je wat eigenlijk best gek is? Er staan maar weinig barbecuerecepten op Beaufood, terwijl ik echt gék ben op barbecueën. Mike trouwens ook, zelfs in de winter steken we hem aan! Want eerlijk, eten van de barbecue smaakt altijd net even beter.. Hoog tijd dus om wat van mijn favoriete recepten met jullie te delen. Stuk voor stuk toppers die hier thuis altijd goed scoren, of we nou met z’n tweetjes eten of de hele tafel vol vrienden hebben.

Neem deze gegrilde zoete aardappels.Die gaan prima samen met vlees of vis, maar kunnen het ook prima in hun eentje af, zo lekker zijn ze. Zeker met het laagje chili en honing dat ik erover smeerde.. Daardoor kreeg de zoete aardappel zo’n lekker gekarameliseerd randje en werd hij zacht vanbinnen en een beetje sticky vanbuiten. Héérlijk.

Zoete aardappel van de barbecue

Kleine side note: dit zijn dus níét die klassieke gepofte aardappeltjes in aluminiumfolie tussen de kolen. Ook lekker hoor, daar niet van. Maar deze variant is net even anders en als je het mij vraagt, ook lekkerder.. Je snijdt de zoete aardappels doormidden en legt ze gewoon met de snijkant naar beneden op het rooster. Geen gedoe, sneller klaar én je houdt lekker snel weer ruimte over op de barbecue voor andere hapjes!

Ik vind zoete aardappel hier echt veel lekkerder dan gewone. Hij is net wat romiger, net wat zoeter en dat past zó lekker bij de pittige chili en honing. Echt, die smaken samen? Topcombi. Wist je trouwens dat de zoete aardappel officieel geen familie is van de gewone aardappel? Hij hoort bij de windefamilie. Totaal onbelangrijk feitje, maar toch leuk om te weten :) Qua structuur kun je ze trouwens prima met elkaar wisselen, maar qua smaak zou ik hier echt voor zoete aardappel gaan!

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 17 juni 2025 door beaufood