Zoete aardappelpasta met pancetta en mandarijn

Heb jij ook weleens zo’n echte ‘traditie’? Iets wat je gewoon elke keer eventjes doet wanneer je op een bepaalde plaats bent?

Zo gaan mijn vriend en ik wanneer we naar mijn ouders in Arnemuiden (Zeeland) rijden eigenlijk altijd naar hetzelfde tankstation. De benzine is daar een stuk goedkoper, maar het is ook een soort uitje geworden. Gaan we naar Zeeland, dan gaan wij even langs tankstation De Meeuw. Ze verkopen daar ook wat streekproducten: Zeeuwse appels, Zeeuwse peren, Zeeuwse eieren, noem het maar op. De laatste keer kon ik het écht niet laten om daar even wat van mee te nemen.

Een zak appels en een kist (overduidelijk niet Zeeuwse) mandarijnen. Terug thuis kwamen we erachter dat die kist mandarijnen maar liefst 2,3 kg inhoud bevatte en dan ga je je toch een beetje afvragen hoe je zo’n enorme hoeveelheid mandarijnen op krijgt voordat ze beschimmeld zijn. Vandaag ben ik in ieder geval begonnen ze in deze lekkere pasta te stoppen. Niet echt een combinatie die je zou verwachten, maar qua smaak echt heerlijk! In combinatie met een lekker stuk pancetta maak je dit gerecht in een handomdraai! Je hebt zelfs maar 5 ingrediënten nodig!

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 160g pancetta (of gerookte spekblokjes)
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 500g zoete aardappel
  • 2 mandarijnen, in partjes
  • 2 el verse basilicum, fijn gesneden

Lees verder op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 28 september 2016 door eetpaleo