Zoete aardappel-zalmkoekjes zonder ei

Sinds ik er achter ben gekomen dat ik niet zo goed tegen eieren kan, leek het of er behoorlijk wat opties verdwenen waren wat koken betreft.

Ik kwam er achter dat er toch heel wat gerechten met ei worden gemaakt. Zo vind ik viskoekjes erg leuk om te maken (en lekker!), maar ik gebruikte altijd een ei om ze wat stevigheid te geven. Toch kon ik het niet laten om ook zoiets zonder ei te proberen te maken, en het lukte!

Dankzij de zoete aardappel en arrowroot blijven deze koekjes prima aan elkaar plakken tijdens het bakken in de pan. Ze zijn wat zachter en minder stevig dan met een ei, maar eigenlijk net zo lekker!

Ingrediënten

  • Zalmfilet - 300g
  • Zoete aardappel - 500g, geschild en in blokjes
  • Appel - 1, geschild, klokhuis verwijderd en geraspt
  • Rode ui - 1, gesnipperd
  • Peterselie - ¼ cup, vers, f ijngehakt
  • Arrowroot - 1 el
  • Kokosmelk - ½ cup
  • Zout - ½ tl
  • Knoflookpoeder - ½ tl
  • Gemalen Korianderzaad - ½ tl
  • Gemalen Komijnzaad - ¼ tl
  • Peper - naar smaak
  • Kokosolie - 4 el

Lees verder op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 05 februari 2017 door eetpaleo