Eindelijk weer een nieuwe soep op de blog! Zoete aardappel-wortel soep met massala, tofu en kikkererwten. Een heerlijke vullende soep met een Indiase touch door de massala. Met deze soep kun je je lekker opwarmen na een koude herfst- of winterdag.
De combinatie van smaken maken deze zoete aardappel-wortel soep zó lekker. Zoet door de aardappel en wortel, kruidig en een beetje pittig door de specerijen en kruiden en een lekkere bite door de kikkererwten en crispy tofu. Daarnaast is de soep ontzettend voedzaam en helemaal plantaardig (vegan dus!)
Deze soep is (zoals alle soepen) makkelijk en snel gemaakt in één pan. perfect voor een doordeweekse dag. Serveer met een lekker stuk vers brood.
2 sjalotjes of 1 ui
2 teentjes knoflook
half rood pepertje
300 gram zoete aardappel ( 2 á 3 stuks)
150 gram wortels
750 ml groentebouillon
1 klein blikje kikkererwten (150 gram)
1 pak tofu (ongeveer 300 gram)
1 flinke theelepel garam massala
1 theelepel komijnzaad
1 theelepel paprikapoeder
halve theelepel kurkuma
peper
Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl
Geplaatst op 30 november 2020 door feelgoodbyfood