
Wij houden enorm van pannenkoeken! Vooral deze proteïne pannenkoeken zijn echt een favoriet recept. We maken graag een grote stapel zodat we de hele week door komen met deze lekkere snacks. Maar daar zit dus wel een nadeel aan; een flinke stapel pannenkoeken bakken kost namelijk ook flink wat tijd! Om wat sneller te kunnen bakken schaften we een wafelijzer aan en guess what: veel sneller! Onze duik de keuken in voor zoete aardappel wafels was een geslaagd experiment!
Dit is een een gevalletje ‘een kind kan de was doen’, want het recept is easy peasy. De zoete aardappel puree is al gemakkelijk om te beginnen: schillen, koken, afgieten, stampen en klaar! Tip: eet je ’s avonds iets met zoete aardappel, maak dan meer zodat je vast de zoete aardappel puree klaar hebt voor deze wafels.
Maal de havermout fijn, voeg de eieren, eiwitten, zoete aardappelpuree, kwark en kruiden naar smaak toe. Wij zijn dol op koekkruiden, vanille en kaneel en dat geeft deze wafels een heerlijke smaak. Voeg ook een snufje zout toe en meng alles tot een glad beslag. Laat het beslag heel even een paar minuutjes rusten.
Verwarm het wafelijzer en spray het licht in met wat olie. Giet een soeplepel van het zoete aardappel beslag in het wafelijzer en laat het ijzer langzaam dichtvallen. Bak de wafel gaar en herhaal dit kunstje totdat je beslag op is!
Lees verder op www.glowmagazine.nl
Geplaatst op 15 maart 2017 door glow