Gevulde zoete aardappel uit de oven

Zoete aardappelen, ook wel bataat genoemd, is een bron van complexe koolhydraten en zoet van smaak. De bataat zit boordevol vitamines en voedingsvezels.

Ook quinoa is razend populair. Quinoa zit boordevol gezonde vetten, voedingsvezels en vitamines en mineralen, waaronder ijzer en magnesium. Bovendien is quinoa ontzettend voedzaam en eiwitrijk. Deze twee ingrediënten vormen de basis van dit recept. De gevulde zoete aardappelen met quinoa, spinazie, feta en cranberries zijn makkelijk om te maken en feestelijk om op tafel te zetten.

Gevulde zoete aardappel uit de oven

Soort gerecht: hoofdgerecht
Bereidingstijd: 25 minuten
Oven tijd 65 minuten
Aantal: 4 personen (3 halve zoete aardappelen per persoon)

Ingrediënten

  • 6 zoete aardappelen
  • 200 gram verse bladspinazie
  • 125 gram quinoa
  • 100 gram feta
  • 50 gr gedroogde cranberries
  • ½ blokje groentebouillon

Keukenspullen

Aluminiumfolie

Bereiding gevulde zoete aardappel uit de oven

Was de zoete aardappelen grondig en wikkel ze vervolgens in aluminiumfolie. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Prik met een vork gaatjes in de zoete aardappelen en pof ze in de oven (op 200 graden). Afhankelijk van de dikte pof je de aardappelen ongeveer 50 minuten.

Ondertussen kook je de quinoa in ruim water met een half blokje groentebouillon. Kook dit volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de verse bladspinazie in een koekenpan tot het geslonken is. Haal vervolgens de zoete aardappelen weer uit de oven en verwijder de aluminiumfolie. Halveer de aardappelen en hol ze een beetje uit met een lepel (in het midden). Doe het vruchtvlees van de zoete aardappelen in een kom.

Leg de uitgeholde zoete aardappelen in een licht ingevette ovenschaal en bestrooi naar smaak met peper en zout. Vermeng het vruchtvlees van de zoete aardappelen (goed fijn geprakt) met de quinoa en de bladspinazie en voeg vervolgens de feta en de cranberries toe aan get mengsel.

Schep het mengsel in de zoete aardappelen en zet ze nogmaals 15 minuten in de oven.