Zoete aardappel stamppot met spruitjes

Hoera, het is weer spruitjestijd! In combinatie met zoete aardappel – ook al zo’n fijne groente – maak je er een heerlijk herfstig stamppotje van. Stamppot wat gewoontjes? Welnee! Deze gezonde zoete aardappel stamppot met spruitjes maak je af met gekarameliseerde ui en geitenkaas. Yum! En het ziet er ook nog eens feestelijk uit.

Verwarm de oven voor op 200˚C. Maak de spruitjes schoon, halveer ze en pel de teentjes knoflook. Schil de zoete aardappels en snijd in stukken. Maak de rode ui schoon en snijd ‘m in ringen. Leg de spruitjes en tenen knoflook op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met olijfolie en strooi er een snuf peper en zout over. De spruitjes rooster je, afhankelijk van de grootte, zo’n 25-35 minuten in de oven. Schep de spruiten af en toe om als ze te bruin worden.

In de tussentijd ga je met de ui en zoete aardappel aan de slag. Kook de zoete aardappel in zo’n 15 minuten gaar. De uienringen bak je in een droge koekenpan, terwijl je de uien omschept. Ze moeten lekker bruin kleuren, maar let op dat ze niet verbranden! Wanneer de uien goed van kleur zijn giet je er een scheutje olie bij. Draai het vuur nu laag en blus het geheel af met een scheut rode wijn. Voeg een scheutje honing toe en laat op laag vuur lekker sudderen.

Lees verder op www.glowmagazine.nl

Geplaatst op 17 oktober 2016 door glow