Dat je een lekker bord pasta helemaal niet hoeft te missen als je Paleo eet, weten de meesten inmiddels wel. Courghetti heb je vast weleens geprobeerd. En misschien ook wel pompoenspaghetti of zeewierpasta. Maar wist je dat je ook zoete aardappel pasta kunt maken? Hoe? Dat vertel ik je in dit recept!
Toen ik net begon met Paleo, wist ik nog helemaal niet dat het mogelijk was om zelf glutenvrije pasta te maken. Ik was dan ook super blij toen ik de spiraalsnijder ontdekte, een handig apparaat waarmee je voedsel tot dunne reepjes snijdt. Alle groenten werden uit de kast gehaald om spaghetti slierten van te draaien: courgette, pompoen, knolselderij, wortel. Ook de zoete aardappel (een van mijn favoriete groente!) moest eraan geloven.
Na de trend van een paar jaar geleden is de spiraalsnijder een beetje in de vergetelheid geraakt. Dat is jammer, want het is echt een fijn keukenhulpje dat ik bijna wekelijks gebruik. Binnen een paar minuten maak je super makkelijk je eigen zoete aardappel pasta. Schil je favoriete groente, zet deze op de spiraal en draai je zelfgemaakte pasta. Klaar is kees!
Let op dat je een stevige en scherpe snijder gebruikt en niet een spirelli in een puntenslijper model. Dan ben je namelijk wel een tijdje bezig met pasta maken…
Ingrediënten
Bekijk het recept op EetPaleo.nl!
Geplaatst op 22 september 2018 door eetpaleo