Zoete aardappel chili met rijst


Zoete aardappel chili

Deze kruidige chili zit naast zoete aardappel en groenten vol eiwitten en ijzer door de zwarte bonen. Serveer met zilvervlies- of bruine rijst. Deze varianten zijn veel minder bewerkt dan witte rijst en daardoor veel voedzamer. Ook is zilvervlies- en bruine rijst vezelrijk.

Wil je chili wat milder hebben, bijvoorbeeld wanneer er kinderen mee eten? Laat de rode peper en/of cayenne dan uit het recept.

Dit heb je nodig (2 a 3 personen)

100 gram zilvervlies/bruine rijst
2 zoete aardappels
1 blik zwarte bonen (400 gram)
1 blikje mais (150 gram)
1 gele paprika
1 blok tomatenblokjes (400 gram)
1 ui
2 teentjes knoflook
half rood pepertje
halve theelepel cayenne
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel komijn
halve theelepel kaneel
snuf peper en zout
2 stengels lente ui (garnering)

Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl

Geplaatst op 21 maart 2019 door feelgoodbyfood