Ik heb een beetje een haat liefde verhouding met glutenvrije cakes. Ik vind ze namelijk al snel te droog. Maar dat is allesbehalve het geval met deze zoete aardappel cake met bakbananenmeel! Deze voedzame cake is heerlijk smeuïg en echt een feestje voor je smaakpapillen én darmen. We eten hem regelmatig als ontbijt met biologische grasboter en notenpasta erop. Als tussendoortje is hij top! Ook Louen smult ervan. Win-win want zo geniet hij van een lekkere plak cake, die tegelijkertijd ook nog eens mega voedzaam is.
Het beslag van de cake maken we van gestoomde zoete aardappel. Al is zoete aardappel officieel helemaal geen aardappel, maar een bataat. Maar dat terzijde ;) Zoete aardappel bevat anders dan gewone aardappel veel vruchtensuiker. Hierdoor is hij uitstekend te gebruiken in zoete baksels! Zoete aardappelen bevatten véél gezonde voedingsstoffen zoals vezels, ijzer, magnesium, kalium en een ruime hoeveelheid vitamine C. De oranje variant is daarnaast ook rijk aan bètacaroteen (een stof die het lichaam omzet in vitamine A). Kortom, een perfect ingrediënten voor een lekkere gezonde cake. Helemaal in combinatie met bananenmeel!
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 22 september 2024 door beaufood