Zo voorkom je voedselverspilling. Restjesdag vandaag?

Maar minder voedsel weggooien, hoe doe je dat dan? Hoewel een aantal van ons nooit iets eetbaars in de kliko gooit, lijkt voedselverspilling voor andere mensen onvermijdelijk. Soms gaan dingen nou eenmaal over datum, en dan kun je ze niet meer opeten. Maar dat hóeft niet zo te zijn.

Gooi voedsel niet te snel weg

Uit onderzoek blijkt dat 41 procent van de consumenten voedsel dat over datum is blindelings en dus zonder enige vorm van inspectie weggooit, schreven we al eerder. En dat terwijl eten na de Tenminste Houdbaar Tot-datum vaak nog gewoon goed is: voor zuivel geldt dat de eerste dagen hooguit de kwaliteit wat minder zal worden, maar bijvoorbeeld blikvoer of pasta kun je nog weken, maanden of zelfs jaren langer eten. Waarom nieuw voedsel kopen als je het gewoon nog in de kast hebt liggen?

Lees verder op www.BedRock.nl

Geplaatst op 18 januari 2018 door BedRock