ZO ORGANISEER JE EEN BARBECUE VOOR VRIENDEN

Je kunt het zo moeilijk of zo makkelijk maken als je zelf wilt. Ik vind het toch het lekkerste om zelf mijn vlees te marineren, zelf sausjes te maken en fijne bijgerechten in elkaar te flansen. Maar eerlijk is eerlijk, nu ik zwanger ben, maak ik het mijzelf echt een stuk makkelijker. Ik haal lekker vlees bij de slager en de sausjes maak ik ook niet zelf. Wil je wel all the way gaan dan heb je misschien wat aan deze tips.

Boodschappen

Een goede voorbereiding is het halve werk. Ik vind het wel belangrijk om goed vlees te eten tijdens een barbecue. Het liefst bestel ik mijn vlees online (bij de Lindenhoff) bijvoorbeeld of ga ik naar een goede slager. Zorg ervoor dat je alle ingrediƫnten dus ook de drankjes, sausjes, broden etc. een dag van tevoren in huis hebt. Dat scheelt je op de dag zelf heel veel tijd.

Marineren

Des te langer vlees marineert des te lekkerder het wordt. Dus als je slim bent, begin je de avond van tevoren al met het marineren van het vlees. Een marinade hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Heb je een kruidentuin dan kan je al snel iets lekkers maken met olijfolie, knoflook en verse kruiden. Perfect voor vis en gevogelte. Spareribs doen het goed met veel specerijen. Je kan dry rubs (dat zijn kruidenmengsels) kant en klaar kopen, maar ook zelf samenstellen. Ook de hamburgers maak ik het liefste zelf en dat kan je ook heel goed de avond ervoor klaar maken. Denk ook eens aan vis, garnalen, zalm en hele dorade of forel zijn ook heerlijk op de barbecue. Ik ga zelf altijd uit van maximaal 3 stukjes vlees en/of vis per persoon, maar ik serveer er dan ook verschillende bijgerechten bij.

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl

Geplaatst op 09 augustus 2017 door UitPaulinesKeuken