Zo maak je vanille protein fluff

Dit recept had nogal wat voeten in de aarde, want het lukte mij niet in een keer om een mooi stevige fluff te krijgen. Proteïn fluff is perfect voor wanneer je op een lekkere manier een flinke dosis eiwitten binnen wil krijgen en staat daarom vaak op de menukaart bij sportscholen. Het enige wat je hoeft te doen is je favoriete fruit te blenden met proteïne poeder, ijsblokjes en water of melk. Maar er zijn een paar elementen waar je aan moet denken voor een mooie fluff..

Een krachtige keukenmachine is bijvoorbeeld een must. Ik probeerde het in de blender maar die pakt de bovenste laag niet goed mee. Je keukenmachine moet krachtig genoeg zijn om ijsblokjes en bevroren fruit te crushen. Verder is het belangrijk caseïne te gebruiken en geen whey én je moet een beetje geduld hebben. Ik probeerde een aantal recepten uit en het recept van Freud en Frieslukte het best. Voor een extra romige fluff kun je alles nog een paar minuten opkloppen, maar ik vond de fluff uit de keukenmachine al romig genoeg dus dat liet ik achterwege.

Ik ben heeel benieuwd wie van jullie wel eens proteïne fluff maakt! Doen jullie dit ook zo en voeg je ook nog andere ingrediënten toe?

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 23 januari 2017 door beaufood