Tijdens het koken gebruiken we al snel veel water. Voor pasta koken bijvoorbeeld, gaat er een paar liter water in de pan. Zonde, want dat water gooien we daarna meestal weg. Door het water te verwerken in een saus, kies je voor duurzaam koken. Ook kan je pasta koken in zijn eigen saus. Bespaart afwas en dus tijd, maar ook veel water.
Gemiddeld gooien we veertig kilo voedsel per jaar weg, volgensMilieuCentraal. Dat is bizar veel, vinden wij. Reden genoeg dus, om dit te voorkomen. Voedselverspilling voorkomen begint al voordat je naar de supermarkt gaat. Maak een goede planning, waarbij je kritisch kijkt naar wat je wilt kopen – gaat het allemaal wel echt op? Op basis daarvan maak je een boodschappenlijstje. Zo voorkom je dat je enorm veel eten over hebt. Duurzaam koken begint dus niet in de keuken.
Lees verder op www.BedRock.nl
Geplaatst op 30 juni 2018 door BedRock