Zo blijf je fit tijdens je vakantie!

De maanden vliegen voorbij en inmiddels is het alweer mei. Het duurt dan ook niet lang meer voordat voor de meesten van ons de zomervakantie begint. Massaal duiken we het internet op en zoeken we op ‘vliegtickets Girona‘, om vervolgens een paar weken van de zon, warmte en gezelligheid van Blanes of Lloret de Mar te kunnen genieten. Maar hoe zorg je er nou voor dat je tijdens je vakantie niet je shape verliest, waar je juist het hele jaar zo hard voor gewerkt hebt? In dit artikel geven wij je 3 tips, zodat je ook na je zomervakantie nog van je summerbody kunt genieten.

Drink voldoende

Een valkuil op vakantie waar wij allemaal vaak intuinen: niet genoeg drinken. En dan doel ik natuurlijk niet op cocktails, wijntjes of andere alcoholische versnaperingen, maar op water. Probeer over de hele dag ongeveer 2 liter water te drinken. Dit lijkt veel op het eerste oog, maar in een zonnig, warm land zul je merken dat dit best mee valt. Zet eventueel de flessen vast klaar op het aanrecht, zodat je bij kunt houden hoe ver je bent. Een eenvoudige manier om je lichaam in goede shape te houden.

Groente en fruit als snack

Wij gaan je natuurlijk niet vertellen dat je elke avond rijst, broccoli en kip moet eten tijdens je vakantie. Wel adviseren wij je om te letten op je snacks. Ongezonde snacks of tussendoortjes zijn vaak de dooddoeners als het gaat om je goede shape verliezen. Geniet buiten de deur van je lunch en diner, maar kies voor groente en fruit wanneer je tussen de maaltijden ‘trek’ hebt. Komkommer, wortel en tomaat zijn echt zo slecht nog niet als je lekker op je strandstoel in de zon ligt! Zo voorkom je dat je veel kilo’s aan zult komen in je vakantie. Inspiratie nodig? Neem een kijkje bij het voedingscentrum.

Wandel naar je bestemming

Wij kunnen ons voorstellen dat je tijdens je vakantie even een weekje rust neemt van het sporten. Dat heb je ook verdiend. Wil je toch een beetje in beweging blijven? Probeer dit dan te doen door te lopen naar de plekken waar je anders misschien heen zou rijden, of een taxi voor zou bellen. Wandelen is een goede manier om in vorm te blijven, bespaart je wat geld en is bovendien ook nog eens goed voor het milieu! Is de afstand met de benenwagen wel erg ver? Op veel van de populaire Spaanse vakantiebestemmingen kun je ook fietsen huren, of natuurlijk gebruik maken van een taxi. Dan hoef je enkel de heen, of terugweg nog te lopen.

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je vooral blijft genieten van je welverdiende vakantie. Kies je ervoor om toch af en toe te sporten? Goed bezig. Doe je dit niet? Let dan op deze tips en dan weten wij zeker dat je in een prima conditie, uitgerust en wel, terugkomt van je vakantie.