Zilte Zeegroenten met Hollandse Garnalen

Daar ging ik dan, op de boot vanuit Den Oever de Waddenzee op. Garnalen vissen. Wat moet je je daar nu bij voorstellen? Ik had van tevoren geen flauw idee.

Dat ik echter helemaal geïnspireerd van boord zou komen had ik nooit gedacht. Wat is het leuk om te zien hoe je eten wordt gevangen, je vervolgens leert hoe je dit het beste kunt bereiden en je voor de eerste keer proeft hoe lekker echt verse garnalen zijn. Super! Meer over dit uitstapje lees je hier. Maar ik kan je verzekeren dat dit een absolute aanrader is!

De volgende dag kon ik het natuurlijk niet laten om meteen aan de slag te gaan met mijn ‘vangst’. Oké, het vissen had ik natuurlijk niet zelf gedaan, maar ik was er wel bij geweest. Dat telt ook, toch? 😉

Wel had ik nog een tasje vol met lekkere zilte zeegroenten. Zelf geplukt op de schorren in Den Oever! Heerlijke zeekraal, lamsoor en schorrenkruid lag op me te wachten. Het sprak eigenlijk voor zich dat ik dat zou combineren met die lekkere Hollandse garnaaltjes, en voor ik het wist had ik dit super makkelijke recept in elkaar gedraaid.

Alhoewel... Het pellen van de garnalen was nog een hele klus. Maar dat hoef jij natuurlijk niet per se zelf te doen. Je kunt ze ook gepeld en wel gaan halen in de vishandel of zelfs bij de supermarkt.

Ingrediënten

  • 1 el ghee
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 200g gemengde zeegroenten (lamsoor, zeekraal, schorrenkruid)
  • 150g Hollandse garnalen, gekookt en gepeld
  • 2 el citroensap

Lees verder op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 20 september 2016 door eetpaleo