Deze bessen komen oorspronkelijk uit de Verenigde Staten en moeten niet verward worden met bosbessen. Deze vrucht heeft een friszoete smaak en kan bijvoorbeeld gebruikt worden als vulling bij taarten, in shakes/kwark én als gezond tussendoortje. Je kunt de vrucht goed bewaren en ook invriezen.
Ja, blauwe bessen zijn gezond. Ze bevatten namelijk weinig calorieën en de nodige gezonde voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft. Zoals vitamine cen voedingsvezels. Daarnaast bevatten deze bessen net zoals rode druiven en kersen het stofje anthocyaan.
Anthocyaan is een antioxidant die allerlei gezondheidsbevorderende eigenschappen krijgt toegeschreven. Maar het wetenschappelijk bewijs hiervoor is nog niet rond. Oftewel het is nog niet glashelder hoe deze stof precies onze gezondheid positief kan beïnvloeden. Wil je meer weten over dit onderwerp? Dat lees je in dit artikel over het positieve effect van antioxidanten.
Lees verder op www.fit.nl
Geplaatst op 19 maart 2020 door fitnl