Of dit een goed zondagochtend recept is? Jazeker. Het maken van de broodjes kost je wat meer tijd dan je waarschijnlijk doordeweeks hebt. Het moet tussen het kneden door namelijk rijzen. Je hebt dus wat tijd en geduld nodig en tussendoor kun je lekker een boek lezen of een serie kijken. Dat rijzen kan overigens wel eens lastig zijn wanneer het buiten en binnen wat kouder wordt. Heb je vaker gehad dat iets niet goed rees (bijvoorbeeld pizzadeeg?) zet het dan in de oven. Met het lampje aan (niet de oven aan). Er kan zo geen kou en tocht bij komen en in de oven is het altijd, ook wanneer hij niet aanstaat, net even warmer dan op het aanrecht. Wanneer er echt geen beweging in zit, kun je de oven ook een heel klein beetje aanzetten. Let er ook op dat je de melk echt goed laat afkoelen voordat je de gist er aan toevoegt, lauwwarm anders werkt het gist onvoldoende. Veel bakplezier!
Lees verder op www.HaveANiceDay.com
Geplaatst op 25 november 2019 door UitPaulinesKeuken