
Zelf maken. Ik hou ervan! Natuurlijk heb ik daar ook niet altijd de tijd of het geduld voor en grijp ik voor een aantal dingen nog wel eens terug naar kant-en-klaar. Want hoe geweldig het ook klinkt om alles zelf vers te bereiden, helemaal haalbaar is dat in een druk gezin uiteindelijk niet. Maar zelf verse pasta maken heeft ook nog wel iets ontspannends. En het is echt wel veel lekkerder! Wist je dat je ook echt maar 2 ingrediënten nodig hebt om bijvoorbeeld zelf tagliatelle te maken? Dat is waarom ik zo van de Italiaanse keuken hou, puur en eenvoud en dan toch heerlijk eten….!

Afgelopen zomer zaten we weer bijna 3 weken in het heerlijke Italië. By far mijn favoriete vakantieland en dat heeft zeker met het eten te maken…. Ik vind het zo mooi hoe de Italianen eenvoudige ingrediënten kunnen combineren tot de lekkerste maaltijden. Zelfs een simpele pasta zit nog boordevol smaak. En dan is er soms alleen een beetje olijfolie, peper en wat Parmezaan aan toegevoegd. Te gek toch?!
Al een paar keer volgde ik een kookworkshop waarbij ik aan de slag ging met zelf verse pasta maken. Van tagliatelle tot ravioli, van tortellini tot aan de meest kunstzinnig gevouwen pastaschelpjes. Ik heb ze allemaal klaar gemaakt. En opgegeten. Dat natuurlijk ook! De laatste keer dat we in Italië waren, namen we zo’n extra grote pasta-roller mee, waarmee je het deeg voor de verse pasta nog makkelijker uit kan rollen. Een pasta-machine gebruiken zou natuurlijk ook kunnen, maar dat vinden ze in Italië nog maar een beetje raar geloof ik…
lees verder:
Geplaatst op 05 oktober 2018 door mindyourfeed