Zelf suikervrije atjar maken

Een Indonesische maaltijd is niet compleet zonder atjar en hoe verleidelijk het ook is om een potje uit de winkel te kopen (dat is nu eenmaal makkelijker) moet je mijn recept voor suikervrije atjar écht eens proberen. Atjar is niets meer dan fijngesneden groenten op zuur en het is super makkelijk om dit zelf te maken. De atjar uit de winkel koop je vaak samen met kleurstof en flink veel geraffineerde suiker en doordat de groente waarschijnlijk al geruime tijd in een potje zitten is dit alles behalve voedzaam meer. Voor deze eenvoudige atjar gebruik ik biologisch natuurazijn, een rood pepertje voor wat pit en honing. Maak hem zo zoet of zuur als je zelf wilt. Je kunt de groenten zelf fijn snijden maar voor het gemak kocht ik kant en klaar gesneden kool en wortel.

Serveertip: deze atjar is heerlijk bij mijn vegetarische nasi goreng met home made pindakaas.

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 22 maart 2017 door beaufood