Ben je gek op Indonesische gerechten? Zelf pindasaus maken is leuk om te doen en de smaak niet te vergelijken met de kant-en-klare pindasaus uit de supermarkt. Tussen pindasaus en pindasaus kan een enorm verschil zitten. Echte originele Indonesische pindasaus is zo vol van smaak!
Soort gerecht: snack, dip
Tijd: 10 minuten
Verhit de extra vierge olijfolie in een wok. Fruit allereerst de fijngehakte knoflook licht bruin en voeg daarna ook de ui, kentjoer en sambal oelek toe om mee te laten fruiten. Voeg nu de ketjap, de daon djeroek poeroet en de goelag djawa toe. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en roer vervolgens de pindakaas er door en laat dit even mee bakken.
Kies voor een lekkere pindakaas van goede kwaliteit: zonder suiker of een zelfgemaakte pindakaas met verse pinda’s. De potjes pindakaas uit de supermarkt zitten bomvol met suikers.
Als laatste verdun je de pindasaus met wat water en laat je het even zachtjes pruttelen. Blijf wel af en toe roeren. Verwijder als laatste het schijfje kentjoer en de blaadjes daon djeroek poeroet.
Geniet van een originele Indonesische pindasaus, beter vind je ze niet!