Zelf pindasaus maken

Ben je gek op Indonesische gerechten? Zelf pindasaus maken is leuk om te doen en de smaak niet te vergelijken met de kant-en-klare pindasaus uit de supermarkt. Tussen pindasaus en pindasaus kan een enorm verschil zitten. Echte originele Indonesische pindasaus is zo vol van smaak!

Zelf pindasaus maken

Soort gerecht: snack, dip
Tijd: 10 minuten

Ingrediënten

    • 1 ui, fijn gesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 2 el extra vierge olijfolie
    • 1 schijfje kentjoer (wortel, lijkt op gemberwortel)
    • 1 el sambal oelek
    • 1 el gula djawa (Javaanse bruine suiker)
    • 2 el ketjap manis
    • 1 daon djeroek poeroet (limoenblaadjes)
    • 4 el pindakaas (kwaliteit: zonder suiker of zelfgemaakt)

Bereidingswijze

Verhit de extra vierge olijfolie in een wok. Fruit allereerst de fijngehakte knoflook licht bruin en voeg daarna ook de ui, kentjoer en sambal oelek toe om mee te laten fruiten. Voeg nu de ketjap, de daon djeroek poeroet en de goelag djawa toe. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en roer vervolgens de pindakaas er door en laat dit even mee bakken.

Kies voor een lekkere pindakaas van goede kwaliteit: zonder suiker of een zelfgemaakte pindakaas met verse pinda’s. De potjes pindakaas uit de supermarkt zitten bomvol met suikers.

Als laatste verdun je de pindasaus met wat water en laat je het even zachtjes pruttelen. Blijf wel af en toe roeren. Verwijder als laatste het schijfje kentjoer en de blaadjes daon djeroek poeroet.

Geniet van een originele Indonesische pindasaus, beter vind je ze niet!