
Een van de redenen waarom zelf pasta maken zo lang duurde, was omdat ik niet nóg een keukenapparaat in mijn keuken wilde. Ik heb maar een klein keukentje waar al een keukenmachine, blender en foodprocessor staat te shinen. Hier ben ik hartstikke bij mee en ik gebruik deze vaak, maar meer plek heb ik gewoon niet.
Toen ik zag dat je een opzetstuk hebt voor de KitchenAid keukenmachine waar je zelf spaghetti, tagliatelle en lasagne mee kon maken was mijn ‘probleem’ opgelost. Zo blij als een kind was ik (of zo blij als een foodblogger). Dit moest ik hebben, zodat ik eindelijk zelf pasta kon maken!
Daar stond ik dan op een regenachtige zondagmiddag in mijn eigen keukentje verse pasta te maken. Wauw, wat is dit leuk én heel makkelijk. Je maakt simpelweg een deeg van bloem, eieren, olijfolie en zout, doet deze door het opzetstuk en je deeg komt er aan de andere kant uit als spaghetti! Of tagliatelle en lasagna natuurlijk, net waar je zin in hebt. Vervolgens kook je de verse pasta een paar minuten en maak je hiermee je favoriete pasta recept.
Wat heb ik genoten van mijn eerste eigen verse gemaakte bord pasta. Er gaat hier nog heel veel verse pasta met de keukenmachine gemaakt worden. De volgende keer wordt het lasagne!
Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl
Geplaatst op 18 november 2019 door feelgoodbyfood