
Van de drie thema’s van de #feelgoodboost is het onderwerp koken zonder pakje en zakje mijn favoriet. Ik heb zelf jaren met kant en klare verpakkingen gekookt. Ik dacht goed bezig te zijn door er verse groente aan toe te voegen en de “groentetip” te volgen. Inmiddels weet ik wel beter. Nu ben ik zover dat ik de zakjes en pakjes niet eens meer lekker vind. Zelf maken is echt honderd keer beter van smaak. Zelf nasi goreng maken is hier een goed voorbeeld van. Zo’n kruiden zakje is zo zout, dat overheerst het hele gerecht.
Voor nasi bestaan heel veel verschillende recepten. De een gebruikt trassi (garnalenpasta), de ander voegt er laos aan toe of een sambal oelek. Deze nasi goreng is een basis recept met Oosterse kruiden die je standaard op voorraad zou “moeten” hebben. Waarom “moeten”? Ik zal het je uitleggen.
Lees verder op www.lekkeretenmetlinda.nl
Geplaatst op 13 september 2016 door linda