Zelf mueslirepen maken: mueslireep met chocola

Een heerlijke energieke reep voor een natuurlijke en gezonde energieboost! Pure ingrediënten van hoge kwaliteit zorgen dat jij in een handomdraai de lekkerste mueslirepen zelf maakt. Ideaal als je haast hebt na een drukke school of werkdag en gelijk door wilt naar de gym!

Ingrediënten muelirepen

  • 90 gram muesligranen (onbewerkt en puur)
  • 2 el pindakaas (zonder toegevoegde suikers en vet kijk op het label)
  • 35 gram lijnzaad
  • 1 banaan
  • 1 el chiazaad
  • 1 el rauwe cacaonibs
  • 1 el rauwe cacaopoeder
  • 2 el pure koud gedraaide kokosolie
  • 2 el gemalen kokos
  • handje cranberries (kies voor de natuurlijke variant)
  • 2 handjes amandelen/pecannoten of walnoten en cashewnoten of een notenmix

Ingrediënten chocolade

  • 40 gram rauwe cacaopoeder
  • 2 eetlepels pure koudgedraaide kokosolie

Hulpmiddelen

Een cake-vorm van ongeveer 30 centimeter zodat je de repen kan bakken in de oven.
Doe alvast de cake-vorm bekleden met bakpapier voordat je gaat beginnen.

Zelf muesli repen maken

  • Verwarm de oven eerst voor op 180 graden.
  • Prak de banaan met een vork tot een papje, Smelt daarna 2 eetlepels pure kokosolie in een pannetje. Doe de gesmolten kokosolie bij de banaan in een kom.
  • Maak de noten fijner in kleine stukjes en voeg deze samen met alle andere ingrediënten bij de banaan en kokosolie. Goed mengen en kneden voor een plakkerig geheel!
  • Verspreid het mueslimengsel geleidelijk uit in de cake-vorm en maak mooi glad met de bolle kant van een lepel of gebruik een spatel.
  • Zet de bakvorm 25 minuten in de oven en laat op 180 gr staan.
  • Om het chocolade laagje te maken heb je niet veel tijd nodig. Doe dit in de laatste 5 minuten die de oven aangeeft nog te moeten draaien voor de mueslirepen. Smelt eerst de 2 eetlepels koude kokosolie in een pan op heel laag vuur! Zodra de kokosolie vloeibaar is, voeg je er de rauwe cacaopoeder aan toe. Meng dit goed met een garde tot een glad geheel. Zorg dat het mengsel niet gaat koken en houdt de temperatuur laag want het verbrand snel.
  • Haal nu de bakvorm uit de oven en laat alles 5 minuten afkoelen. Als je klaar bent met het chocoladebeslag, kun je het vuur hiervan uitzetten maar laat de pan op de plaat staan zodat het mengsel vloeibaar blijft.
  • Haal na 5 minuten de reep uit de bakvorm en op een snijplank met een format wat in de vriezer kan. Het bakpapier laten liggen onder de mueslireep lterwijl je de mueslivorm in mueslirepen snijdt!
  • Laat de mueslirepen op het bakpapier liggen en giet daarna het chocoladebeslag met een eetlepel over de mueslirepen heen.
  • Doe als laatste stap de repen minimal een uur in de vriezer zodat de chocola hard wordt. Hierna kun je ze gewoon in de koelkast bewaren. Voordat je gaat smullen natuurlijk eerst even 10 minuten uit de vriezer/koelkast halen zodat je optimal kunt genieten van je zelfgemaakte mueslireep met een vleugje chocola!

Kies je graag voor kwaliteit en wil je graag weten wat je in huis haalt? Koop dan nu je noten, cacao producten, lijnzaad, chiazaad en kokosolie online op www.sportsnuts.nl met extra fitgirl korting! Gebruik de code fitgirl1.