Zelf mosterdkaviaar maken

Mosterdkaviaar. Oftewel, ingelegde mosterdzaadjes! Een waanzinnig (en héél eenvoudig) recept wat je echt een keer geprobeerd moet hebben. De zoet zure goudgele balletjes knappen heerlijk open in de mond en ze geven een gerecht net even die finishing touch. Mosterdkaviaar past geweldig bij een kaasplank, charcuterie (mosterd & pastrami gaan echt fantastisch samen), steak tartare, salades, vleesgerechten, gevulde eitjes, gegrilde groenten, bij een tosti (jawel) of gewoon op een cracker met komkommer en geitenkaas. Kortom; mosterd kaviaar is tegenwoordig niet meer weg te denken in mijn keuken en er staat standaard een potje van deze gouden smaakbommetjes in de koelkast. Ik ben hélemaal fan.

Ingelegde mosterdzaadjes

Ingelegde mosterdzaadjes noemen we vanwege hun kaviaar look ook wel mosterdkaviaar. En het staat ook zo lekker chique bij de kaasplank, een mooi glazen potjel met mosterdkaviaar erbij. Je maakt deze kaviaar eenvoudigweg door mosterdballetjes iets langer dan een half uurtje in te koken met azijn (ik ga graag voor appelazijn), water en suiker. Et voilà! Onderstaand recept is een basisrecept, maar experimenteer vooral zelf met de hoeveelheden suiker en azijn. Ik vind wat zuurdere balletjes heel lekker, maar voeg vooral wat meer suiker toe als je de mosterdkaviaar iets zoeter wilt hebben.

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 28 juni 2023 door beaufood