Je kunt margarine natuurlijk uit een pakje Becel halen, maar bij alles wat ik eet en mee kook, vind ik het interessant en leuk om te zien uit elke ingrediënten dit product bestaat en hoe dit gemaakt wordt. En het liefst probeer ik het een keer zelf te maken. Je wilt toch weten wat je in je lichaam stopt en of dit gezond/voedzaam voor je is?!
Zo kwam ik er afgelopen weekend achter dat zelf thuis margarine maken heel makkelijk is en snel gedaan! Je hebt hier maar 4 á 5 ingrediënten voor nodig, waarvan je de meeste waarschijnlijk al in huis hebt. Vervolgens meng je alles bij elkaar en je hebt je eigen gemaakte margarine. En het leuke aan het zelf maken, je kunt er op los variëren met smaken en kruiden.
Margarine bestaat voornamelijk uit olijfolie een vloeibare plantaardige oliën naar keuze, zoals zonnebloem- olijf- of koolzaadolie en een kleine hoeveelheid bij kamertemperatuur hard plantaardig vet zoals kokosolie om het smeerbaar te maken. Tijdens het maken van de spread zie je hoe de structuur verandert in een zachte smeerbare substantie. Naast de plantaardige oliën wordt er een beetje mosterdpoeder (emulgator: voor het binden) wortelsap (voor de kleur & provitamine A) en citroensap (als voedingszuur & houdbaarheid) toegevoegd.
Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl
Geplaatst op 11 februari 2020 door feelgoodbyfood