Wat doe je met een kersenoverschot in de tuin? Juist, zelf kersenjam maken. Pauline heeft een prachtige kersenboom in de tuin staan en die was werkelijk ontploft. Er zaten dit jaar niet normaal veel kersen aan de boom. Zoveel, dat je er niet tegen kunt eten. Dus Pauline besloot om zelf kersenjam te maken. Dat is niet alleen handig, want je eet lekker je voorraad weg, maar ook superleuk om te doen.
Zelf jam maken is dus helemaal niet moeilijk. Het enige wat je doet is het fruit opwarmen, suiker toevoegen en zacht laten worden. Je kunt kiezen voor een wat grovere jam, dan plet je de kersen met een lepel. Hou je meer van gladde jam? Dan kun je de staafmixer er even doorhalen. Maar zelf kersenjam maken is dus echt heel eenvoudig. Pauline geeft in het recept nog een handige tip hoe je kan checken of de jam goed is. En, wanneer ga jij zelf kersenjam maken?
Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl
Geplaatst op 11 augustus 2020 door UitPaulinesKeuken