
Geluk creëer je zelf, dat is een ding dat zeker is. Mooi weer kan je niet afdwingen, maar een gelukkig, zomers gevoel wél. En hoe creëer je dat zomerse gevoel nou beter dan met heerlijk, zelfgemaakt ijs?!
Al eerder vertelde ik jullie over Eat Right, het nieuwe boek van Nick Barnard. Het boek wordt omschreven als “Fantastisch boek over hoe je het meest uit voeding kan halen”. Geen over the top healthy gedoe, maar gewoon goed eten. Kijk, daar houden we van! En bij goed eten hoort ook goed ijs. Het boek vertelt een leuk weetje over ijs:
Roomijs en sorbetijs zijn geen moderne luxeproducten. In de eeuwen voor er koelkasten en gekoeld transport waren, werden sneeuw en ijs verzameld in de bergen of in koude winters en opgeslagen in ijskelders. Meer dan 2500 jaar geleden maakten de Perzen eenvoudig sorbetijs van sneeuw en vruchtensap. Nog steeds bestaan de beste ijsrecepten uit slechts enkele (seizoens)ingrediënten, maar die zijn dan wel van topkwaliteit.
Lees verder op www.goodfoodlove.com
Geplaatst op 13 juni 2017 door goodfoodlove