Sommige gerechten zijn het allerlekkerst wanneer je ze zelf from scratch maakt. Neem bijvoorbeeld deze heerlijke glutenvrije naanbroodjes. Wist je dat zelf naanbrood maken helemaal niet moeilijk is? Althans, het maken van gewone naanbroodjes dan. Het bakken van een glutenvrije variant op dit Indiase flatbread was daarentegen iets uitdagender, maar na een paar pogingen heb ik het perfécte recept te pakken. We willen namelijk lekkere luchtige flatbreads en geen zware broodjes die als een blok op de maag vallen. Het draait allemaal om de juiste mix van glutenvrije meelsoorten en de juiste verhoudingen. (Spoiler alert: de glutenvrije broodmix van Schär is hier ideaal voor!). Met dit easy peasy recept tover jij heerlijke glutenvrije naanbroodjes op tafel.
Naanbrood is ontzettend veelzijdig. Zo eten wij deze kruidige broodjes vaak als bijgerecht bij een curry of dippen we ze ’s avonds in een goedgevulde maaltijdsoep. Ook als lunch eet ik ze regelmatig. Ik beleg ze dan met een dikke laag zelfgemaakte groentespread, feta en verse groene kruiden als koriander of peterselie. Maar het állerlekkerst vind ik ze als borrelhap. Ik rol de balletjes deeg dan uit tot kleinere rondjes (in plaats van grote) en bak deze daarna in een paar minuutjes goudbruin en krokant in een klein laagje olie in de koekenpan. De naanbroodjes serveer ik warm op een houten plank, ik druppel er wat kruidenolie over voor extra smaak én serveer er een lekkere dip bij. In dit geval een romige burrata met een swirl van truffelpesto. Dit is zó intens lekker. Burrata is een verse kaas die in feite een mix is tussen mozzarella en room. Hij is heerlijk romig en daardoor perfect om te dippen! De truffel zou je eventueel kunnen vervangen door groene pesto. Ook heerlijk!
Voor het deeg van de glutenvrije naanbroodjes gebruik ik de Mix B glutenvrije broodmix van Schär. De mix bestaat uit ingrediënten als rijstmeel, plantaardig vezels, volkorenrijstmeel en linzenmeel. Het is de ideale kant-en-klare meelmix zonder gluten voor ieder soort brood en gistdeeg.
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 30 december 2020 door beaufood