Afgelopen week viel er een pakketje van het bedrijf I sea food op de mat. Of we hun nieuwe zeewierwraps wilden testen. Zeewierwraps? Hmm… dat triggerde mijn nieuwsgierigheid. Gezien het warme weer van de afgelopen weken kwamen ze op het goede moment. Op deze dagen heb ik vaak niet zo’n zin om uitgebreid te koken. Om dan toch een voedzame en lekkere maaltijd op tafel te zetten, zijn wraps een uitkomst. Ze zijn met van alles te vullen :D. In dit geval werden het zeewierwraps met Griekse kikkererwtensalade!
De wraps blijken volledig vegan te zijn en daarmee in te spelen op een steeds groter wordende vraag naar vegan-producten. Een heel kleine hoeveelheid toegevoegde suiker is nog wel aanwezig (1.1 gram per wrap) en ook wat (vooral natuurlijke additieven) voor binding en behoud. Voor een keer afwisseling én gemak wat mij betreft prima. Hoewel ik wel nieuwsgierig ben hoe ze te realiseren zijn met nog minder aan extra’s. Een van de pluspunten is naar mijn idee het hoge eiwitgehalte, 6,6 gram per wrap. Voor veel veganisten is voldoende eiwit binnenkrijgen soms een uitdaging. Deze wraps zijn dan een mooie basis.
Op een wrap is hummus altijd lekker. Ik besloot dit concept te gebruiken, maar iets meer structuur te behouden. Door de kikkererwten niet volledig te pureren, maar slechts grof geeft dit weer net een andere smaakbeleving. De relatief neutrale smaak van de kikkererwten leent zich bovendien om te combineren met veel andere smaken. In dit recept koos ik voor een Grieks tintje door het toevoegen van oregano en knoflook.
Deze salade is heerlijk te combineren met sla, wortel en komkommer. Ook andere combi’s zijn echter lekker. Denk bijvoorbeeld aan spinazie of geraspte rode kool. Het is een wrap, dus heel veel kan.
Enjoy!
Maaike
Geplaatst op 23 augustus 2018 door lovefitfood