Zeewierpasta met Bloemkool en Zalm

Link invoegenIs het jou ook al opgevallen dat er steeds meer heerlijke Paleo-proof producten op de markt komen? Ik vind dit echt geweldig om te zien! Niet alle producten zou ik dagelijks eten, maar soms kom ik iets tegen waarvan ik denk ‘YES! Dit wil ik echt aan iedereen aanraden!’. Je raadt het al… Het gerecht van vandaag bevat zo’n product 😉

Namelijk zeewier. En dan in de vorm van pasta! Het smaakt super neutraal, is heel makkelijk te bereiden en je kunt het echt elke dag eten. Ideaal voor degenen die een beetje moeite hebben met het vaker eten van zeewier (ik bijvoorbeeld..) maar die deze ‘superfood’ toch wel graag op hun bordje willen leggen.

Want ja, ik vind zeewier echt wel lekker hoor. Maar ik gebruik het gewoon bijna nooit! Ik weet dat ik het vaker zou moeten eten, maar dan sta ik in de kast te kijken naar mijn collectie zeewier en kom ik toch niet verder dan zeewiervlokken over mijn maaltijd strooien. Tsja. Dat gebeurt dan 1x per week en that’s it. Daar heb ik niet zo veel aan 😉

Daarom kon ik het ook echt niet laten om de pasta van Seamore mee te nemen toen ik deze in de supermarkt zag liggen (jawel, gewoon in de supermarkt). Deze pasta heeft maar 1 ingrediënt: zeewier. Hoe makkelijk wil je het hebben?

Uiteraard heb ik er lekker mee geëxperimenteerd en ik moet zeggen dat dit absoluut voor herhaling vatbaar is. Onderstaand gerecht is bijvoorbeeld ontzettend simpel te maken en binnen een half uurtje klaar.

Ingrediënten

  • 40g Seamore zeewierpasta
  • 1 liter water
  • 1 kleine bloemkool, in roosjes
  • 1 ui, in halve ringen
  • 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 1 tl tijm
  • 1 tl komijnzaad
  • peper en zout
  • 100g zwarte olijven
  • 300g zalmfilet
  • 2 el kokosolie

Lees verder op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 21 april 2017 door eetpaleo