Zalmtartaar met komkommer

Dit frisse zalmtartaar recept is een heerlijk voorgerecht, gemakkelijk te maken en ziet er bovendien feestelijk uit!

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 400 gr verse zalm (gerookte kan ook of een combinatie van beide)
  • 1 citroen
  • 25 gr verse bieslook
  • 50 ml olijfolie
  • peper en zout
  • Bereiding

Bereidingswijze zalmtartaar recept

Snijd de zalm en de komkommer (ontdoe de komkommer van de zaadjes) in blokjes van ongeveer een halve cm, doe ze beide in een kom. Breng op smaak met een snufje peper en zout. Rasp de citroenschil met een fijne rasp en voeg wat rasp en 2 eetlepels van het citroensap toe aan de zalm en komkommer. Bewaar een paar sprieten bieslook en hak ongeveer de helft grof en schep dit door het zalmmengsel.

Druk ¼ van het zalmmengsel in een kookring aan met een lepeltje. Haal de ring voorzichtig omhoog. Hak de andere helft van de bieslook zo fijn mogelijk en meng dit door de olijfolie. Besprenkel de tartaar en de ruimte er om heen met wat bieslook-olijfolie. Leg voor de garnering een paar sprietjes bieslook op de tartaar.

Deze tartaar kun je van te voren maken, bewaar hem goed afgedekt in de koelkast en serveer hem nog dezelfde dag.