Zalmburgers met selderij

Soms vind ik een groentesoort in mijn wekelijkse groentepakket waarvan ik geen idee heb wat ik er nou weer mee moet maken, om te voorkomen dat het niet eindigt in een saai gerecht. Bleekselderij bijvoorbeeld. Dat kan in de zelfgemaakte bouillon, soep of in een salade.

Maar.. het kan ook in zalmburgers! En dan wordt het nog eens erg lekker ook. Bovendien zijn deze zalmburgers handig om met diepvrieszalm te maken. Diepvries is namelijk helemaal niet zo slecht, en in het geval van zalm vaak nog beter en stukken goedkoper dan vers.

Heb je er wel eens op gelet? Verse zalm is meestal kweekvis. Uit Noorwegen bijvoorbeeld. De vis zwemt dan wel in lekker koud water, maar vaak dicht op een kluitje tussen andere vissen en hij krijgt daarnaast heel onnatuurlijke voeding; zoals soja en maïs. Ik heb nog nooit een vis aan een maïskolf in het veld zien hangen, maar dat kan aan mij liggen. Je begrijpt waarschijnlijk wel dat een vis niet gemaakt is om granen of peulvruchten te eten, en ook de voedingsstoffen die de vis aan de mens over geeft zijn daardoor van mindere kwaliteit.

Het alternatief hiervoor is wilde zalm. Dat is zalm die gewoon zijn leven heeft geleefd, zijn eten bij elkaar heeft gezocht, en ergens uit de zee is gevist. Gezondere zalm, vol met voedingsstoffen om ook onze gezondheid te verbeteren. Hoe het precies zit met vervuiling van de zee weet ik niet, maar in dit geval hebben beide vissen in zeewater geleefd, dus in dat opzicht maakt het geen verschil. Bovendien is de vangst van de wilde zalm gecontroleerd, en wordt er dus niet teveel zalm weggevist. De populatie wordt in stand gehouden.

Je vindt het in de diepvries, voor een lagere prijs dan de kweekvis. Een aanrader om deze zalmburgers mee te maken

Ingrediënten

  • Zalmfilet (ontdooid) - 300g
  • Bleekselderij - 2 stengels, met wat blad
  • Eieren - 1
  • Kokosmeel - 1-2 el
  • Vissaus - 1 el
  • Citroensap - 1 tl
  • Zout - ¼ tl
  • Peper - naar smaak
  • Knoflookpoeder - naar smaak
  • Gemalen Chilivlokken - naar smaak
  • Kokosolie - 2 el

Bekijk het hele recept op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 05 augustus 2017 door eetpaleo